8-daagse nijlcruise Cleopatra met Jaz Jubilee Afbeelding 8-daagse nijlcruise Cleopatra met Jaz Jubilee
8 daagse nijlcruise Cleopatra met Jaz Jubilee
Bestemming: Vakantie Rode Zee - Dahab

8 daagse nijlcruise Cleopatra met Jaz Jubilee


plane hotel

N.v.t.Dag 1: Luxor
Na aankomst in Luxor wordt je per (mini)bus naar het cruiseschip gebracht voor inscheping. De boot blijft deze dag en nacht in Luxor liggen, zodat je s avonds nog even langs de gezellige corniche van Luxor kunt wandelen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2: Luxor - Edfu
Na het ontbijt wordt een bezoek gebracht aan de belangrijke tempels van Luxor en Karnak die beide in goede staat verkeren. De Luxor tempel ligt in het centrum van Luxor, aan de Nijl. De tempel met zijn voorname zuilenrijen is n van de indrukwekkendste monumenten uit de Egyptische oudheid. Op een deel van het toevoerkanaal is een Islamitische moskee gebouwd. De Karnak tempel is een immens en onoverzichtelijk complex, het is het grootste tempelcomplex van Egypte en strekt zich uit over 250.000 m2. Archeologen zijn er tot op de dag van vandaag nog niet in geslaagd alle mysteries van het complex te ontrafelen. Terug aan boord kun je genieten van de lunch en in de loop van de middag vaar je richting Edfu. Onderweg passeer je de sluis van Esna, een bijzondere gewaarwording met allemaal kleine roeibootjes met verkopers die u hun handel willen verkopen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Edfu - Aswan
s Morgens bezoek je de tempel van Horus die bijna 2000 jaar onder een laag zand en slib heeft gelegen. Het is de best bewaarde tempel van Egypte. Aan de ingang van de tempel staan 2 prachtige beelden van de valkgod Horus met daarachter de toegangspoort (Pyloon) tot de tempel, deze toegangspoort vertelt in relif het verhaal van Horus en andere goden. Na de lunch vaar je via Kom Ombo naar Aswan. Onderweg kun je lekker een duik nemen in het zwembad of vanaf het terras genieten van het geweldige landschap dat aan je voorbij trekt. Diner en overnachting aan boord.

Dag 4: Aswan
Aswan ligt aan de Nijl en ademt een exotische sfeer uit. Het glooiende landschap en de vele feluccas die hier passeren zorgen voor een bijzonder plaatje. Allereerst wordt een bezoek gebracht aan de Hoge Dam van Aswan (3830 m lang, 111 m hoog en 980 m breed). Met dit immense bouwwerk werd een einde gemaakt aan het continue overstromen van de Nijl. Vervolgens staat de onvoltooide obelisk op het programma. Deze liggende obelisk is al aan drie zijden uitgehakt en heeft een lengte van 41 meter en tot slot van deze dag de Philae tempel waar je onder andere de laatste Egyptische hirogliefen, daterend uit 394, kunt bewonderen. Na de lunch aan boord stap je in een felucca voor een zeiltocht over de rivier. Onderweg wordt gestopt bij een eiland waar de botanische tuinen bezocht worden. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5: Aswan - Kom Ombo - Edfu
De ochtend is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld de kleurrijke markt van Aswan bezoeken. Ook bestaat de mogelijkheid om facultatief Abu Simbel te bezoeken. De 2 tempels van Abu Simbel werden uit de bergwand gehakt door Ramses II. Met de bouw van de Hoge Dam van Aswan zouden deze tempels onder water komen te staan, om de tempels te redden werden deze in stukken gezaagd en op een hoger punt weer opgebouwd. Wanneer je deze excursie ter plaatse bijboekt dan vertrek je vroeg in de ochtend per bus naar de grote tempel van Abu Simbel (ca. 4 uur rijden). Eenmaal terug is de lunch aan boord. Ondertussen wordt koers gezet naar Kom Ombo waar een bezoek wordt gebracht aan de "dubbele" tempel die volledig symmetrisch is en gewijd aan de krokodillengod Sobek en valkengod Horus. Vooral de hirogliefen in deze tempels zijn indrukwekkend, zo vind je hier de jaartellingen, maar ook een kliniek met geneeskundige hirogliefen die met enige uitleg goed te begrijpen zijn. Vervolgens vaar je naar Edfu. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6: Edfu - Luxor

Via Esna wordt vandaag teruggevaren naar Luxor. Geniet deze dag aan boord op het dek met een drankje of in het zwembad en kijk ondertussen naar het voorbijtrekkende landschap. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7: Luxor
Weer terug in Luxor staat nu de westelijke oever op het programma. Je bezoekt een aantal graven in de Vallei der Koningen en zult versteld zijn van de graveringen en muurschilderingen die na al die jaren nog intact zijn gebleven. Ook wordt een bezoek gebracht aan de tempel van Hatshepsut. De bouw van dit indrukwekkende monument duurde A"slechtsA? 15 jaar. Hatshepsut was een vrouwelijke farao en je zult haar afgebeeld zien in mannenkleding en soms zelfs met een baard. Tot slot wordt ook nog gestopt bij de kolossen van Memnon. Deze beelden zijn het enige overblijfsel van wat eens de tempel ter ere van Amenhotep III was. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8: Luxor
Hier eindigt al weer deze reis waar je nog lang over zult napraten. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.
Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.?
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.?
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.?

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.?

Klik voor de prijzen


8 daagse nijlcruise Cleopatra met Jaz Jubilee 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail