SATET 15dgn 4* Nijlcruise Cairo enen Sharm el Sheikh CAI_IA154 Afbeelding SATET 15dgn 4* Nijlcruise Cairo enen Sharm el Sheikh CAI_IA154
SATET 15dgn 4* Nijlcruise Cairo en Sharm el Sheikh CAI_IA154 ****
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

SATET 15dgn 4* Nijlcruise Cairo en Sharm el Sheikh CAI_IA154

****

Ontdek het fascinerende Egypte d.m.v. deze 15-daagse rondreis en bezoek verschillende plaatsen en schatten die Egypte te bieden heeft. Na een indrukwekkende rondreis, kunt u heerlijk ontspannen aan het mooie strand van Sharm el Sheikh.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaSatet

Satet werd in het Oude Egypte gezien als de beschermgodin van de Nijl, ook was zij bekend als de bewaakster van de bronnen van de Nijl. Satet werd afgebeeld als een vrouw die de witte kroon van Boven Egypte droeg met antilopehoorns aan beide kanten van de kroon. Zij verschijnt in de meeste gevallen samen met de ramsgod Chnoem en met hun dochter Anuket. Deze drie goden vormden samen de triade van Elephantine, het eiland, met daarop de stad Aboe, waar zich hun voornaamste cultusplaats bevond. Dit eiland ligt in het zuiden van Egypte bij de huidige stad Aswan en vlak bij het eerste cataract. Volgens de Egyptenaren leefde de godin ten zuiden van Elephantine en beschermde zij de bronnen van de Nijl.

Cairo, Sharm el Sheik & Nijlcruise, 15-daagse vliegreis inclusief:

 • vlucht heen Amsterdam - Luxor, via Cairo
 • binnenlandse vlucht Aswan - Cairo
 • binnenlandse vlucht Cairo - Sharm el Sheikh
 • vlucht terug Sharm el Sheikh - Amsterdam, via Cairo
 • 4 nachten verblijf op een 4*-boot o.b.v. volpension
 • 3 nachten verblijf in een 4*-hotel o.b.v. logies/ontbijt in Cairo
 • 7 nachten verblijf in een 4* hotel in Sharm el Sheikh o.b.v. halfpension
 • transfers zoals vermeld in onderstaand programma

Programma

Dag 1 Zaterdag

Aankomst op het vliegveld van Cairo, gevolgd door een binnenlandse vlucht naar Luxor. Transfer naar de cruise waar u de komende dagen zult verblijven o.b.v. volpension.

Dag 2 Zondag

Ontbijt aan boord. In de ochtend kunt u optioneel deelnemen aan een dag excursie door Luxor, waarbij alle highlights worden bezocht zoals: the Valley of Kings, Temple of Queen Hatshepsut, the two colossi of Memnon, Luxor Tempel en de Karnak Tempel. Na de excursie volgt een transfer per bus naar Esna, waar u weer aan boord zult gaan van de cruise. Lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 3 Maandag

Ontbijt aan boord. In de ochtend varen we verder naar de stad Edfu, waar u optioneel de tempel van Edfu kunt bezoeken. Lunch aan boord, waarna er verder wordt gevaren Kom-Ombo. Diner aan boord.

Dag 4 Dinsdag

Ontbijt aan boord. De ochtend is vrij te besteden, u kunt optioneel de Kom-Ombo tempel bezichtigen. Lunch aan boord, terwijl er verder wordt gevaren naar Aswan. In Aswan kunt u optioneel deelnemen aan een zeiltocht op een Felucca over rivier de Nijl. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5 Woensdag

Ontbijt aan boord. Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie naar Abu Simbel (deze excursie is alleen ter plaatse te boeken). Na het uitchecken op de cruise, volgt een transfer naar het vliegveld van Aswan voor de binnenlandse vlucht naar Cairo. Na aankomst in Cairo krijgt u een transfer naar het hotel, waar u de komende dagen zult verblijven o.b.v. logies en ontbijt.

Dag 6 Donderdag - Dag 7 Vrijdag

Ontbijt in het hotel. Deze dagen zijn vrij te besteden. Optioneel kunt u deelnemen aan de Cairo excursie waarbij u de beroemde piramides van Gizeh en de oprijsende Sfinx zult bezoeken en de Sound & Lightshow excursie, een voorstellinmg die tevensplaats vind bij de piramides. Overnachting in het hotel.

Dag 8 Zaterdag

Ontbijt in het hotel. Transfer naar het vliegveld van Cairo, gevolgd door een binnenlandse vlucht naar Sahrm el Sheikh. Bij aankomst volgt er een transfer naar de accommodatie waar u de komende 8 dagen zult verblijven o.b.v halfpension.

Dag 8 Zaterdag - dag 15 zaterdag

Sharm el Sheikh. Deze dagen zijn vrij te besteden. Hier kunt u optimaal ontspannen en van het prachtige wiite strand en van de azuurblauwe zee genieten.

Het is mogelijk om in Cairo te verblijven o.b.v. halfpension, dit is tegen een toeslag van 15,- p.p. per dag. Het is tevens mogelijk om in Sharm el Sheikh o.b.v. All Inclusive te verblijven, dit is tegen een toeslag van 15,- p.p. per dag. Vraag ernaar op onze reserveringafdeling.

Extra

Indien u liever in 5-sterren accommodaties wilt verblijven, zowel op de cruise als in Cairo en Sharm El Sheikh is dit mogelijk. Dit kan tegen een meerprijs is 149,- p.p. Tegen een meerprijs van 12.50 p.p. per dag kunt u in Cairo op basis van halfpension verblijven. In Sharm El Sheikh is verblijf op basis van All Inclusive mogelijk tegen een toeslag van 15 p.p. per dag.

Aanpassingen & Mogelijkheden

Buiten de (rond)reizen welke op onze site vermeld staan, kunnen wij u nog vele andere accommodaties, rondreizen en combinatie reizen aanbieden. Tevens bestaat de mogelijkheid om de vermelde reizen in te korten of juist te verlengen. Staat uw droomreis er niet bijNeem, van maandag tot en met vrijdag, even contact met ons op via email of telefoon en wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. Tevens kunt u bij ons maatwerk offertes opvragen.

Excursies

Cairo excursie: Piramides

Bij deze rondreis kunt u een indrukwekkende dagexcursie bijboeken voor 35,- p.p. Hierbij brengt u een bezoek aan Gizeh waar de grootste piramides ter wereld en de sfinx uit het woestijnzand oprijzen. Het begrip wereldwonder krijgt hier concrete betekenis. Bij deze excursie is een lunch inbegrepen in een lokaal restaurant.

Sound & Light show

Bij deze rondreis kunt u de excursie Sound & Light show bijboeken voor 35,- p.p. Deze prachtige voorstelling vindt plaats bij de piramiden en is een ervaring om nooit te vergeten.

Excursiepakket

Bij deze rondreis kunt u het excursiepakket bijboeken voor 129,- p.p. Het pakket bevat de volgende excursies:

 • Dal der Koningen, deze dodenstad is bijna 500 jaar lang, van de 18e tot de 21ste dynastie de begraafplaats geweest van de Faraos. Hier bevinden zich de graven van o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I
 • Tempel van Hatshepsut, het tempelcomplex van de vrouwelijke farao Hatshepsut
 • Tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons
 • Tempel van Karnak, een tempelstad van de koning der Goden Amon Re
 • Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden, die dienden als bewakers van de graftempel
 • Tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels uit de tijd van de Faraos, gewijd aan de valkgod Horus
 • Tempel van Sobek in Kom Ombo, een tempelcomplex met de unieke dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus
 • Felucca zeiltrip, tocht met een originele Nijlzeilboot langs het sprookjesachtige landschap bij Aswan.

Overige informatie

Programmas van de rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets veranderd.

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse:

 • visumkosten 20,- p.p.
 • fooien 5,- p.p..

Vluchten & Hotels

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met KLM of Egypt Air. Houdt u er rekening mee dat, wanneer de vlucht uitgevoerd wordt door KLM, u de avond voor de aangegeven data vertrekt. Tevens vertrekt de KLM vlucht s nachts van Cairo naar Amsterdam, waardoor deze een dag later dan gebruikelijk aankomt. Zo heeft u dus meer tijd om van uw bestemming te genieten! Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij u, waar mogelijk, een passend alternatief aanbieden. Deze boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om die reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per email heeft ontvangen.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

SATET 15dgn 4* Nijlcruise Cairo en Sharm el Sheikh CAI_IA154 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail