Osiris 15daagse rondreis Cairo Nijlcruise en Rode Zee incl excursies Afbeelding Osiris 15daagse rondreis Cairo Nijlcruise en Rode Zee incl excursies
Osiris 15daagse rondreis Cairo Nijlcruise en Rode Zee incl excursies
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Osiris 15daagse rondreis Cairo Nijlcruise en Rode Zee incl excursies


Tijdens deze rondreis kunt u cultuur optimaal combineren met zon, zee en strand! Een goede manier om het mystieke Egypte te ontdekken en tevens heerlijk te genieten onder de warme Egyptische zon in een hotel aan de Rode Zee. De Nijlcruise voert u van Luxor naar Aswan en onderweg komt u langs de vele imposante en indrukwekkende bezienswaardigheden. En ook Cairo en de fascinerende piramides van Gizeh worden...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaOsiris, 15-daagse rondreis Cairo, Nijlcruise en Rode Zee

Osiris, God van de vruchtbaarheid en wederopstanding, was in Egypte een zeer populaire god die in zich trekjes van verschillende goden verenigde. Als heerser over het dodenrijk schonk hij hen, die de onsterfelijkheid hadden verdiend door hun zuivere levenswandel, nieuw leven. Hij was de zoon van Geb, de god van de aarde en Noet, godin van de hemel en groeide uit tot een van grootste en belangrijkste goden in Egypte. Zijn vrouw was de beschermgodin en symbool van de vruchtbaarheid, Isis. Zij was tevens ook zijn zuster. Samen behoorden zij tot de Enneade (de 9 belangrijkste goden) van Heliopolis. Horus was zijn zoon en Bastet zijn dochter.

Rondreis is inclusief

 • Vluchten Amsterdam - Hurghada en v.v. met Transavia.com
 • 7 overnachtingen in een hotel in Hurghada (of omgeving), verzorging volgens gekozen de categorie.
 • 2 overnachtingen in een hotel in Cairo op basis van logies en ontbijt.
 • Nachttrein van Cairo naar Luxor.
 • 5-daagse 5* Nijlcruise Luxor-Aswan op basis van volpension aan boord van de Crocodile of vergelijkbaar.
 • Alle genoemde transfers
 • Excursies, zoals beschreven in het reisprogramma.

Hotels

U kunt kiezen voor verschillende klasses hotels. Hieronder vindt u specificaties.
Kiest u voor de 3 categorie (HRG-RR316) dan verblijft u als volgt: - 3 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. halfpension - 3 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt - 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension. Kiest u voor de 4 categorie (HRG-RR416), dan verblijft u als volgt: - 4 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. halfpension - 4 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt - 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension Kiest u voor de 5 categorie (HRG-RR616), dan u verblijft u als volgt: - 5 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. All Inclusive - 5 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt - 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension

Programma rondreis

Dag 1 Aankomst in Hurghada Bij aankomst op de luchthaven van Hurghada wordt u verwelkomd door onze lokale reisleiding en daarna per bustransfer naar uw hotel in Hurghada gebracht voor de overnachting. Het kan ook voorkomen dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay of Safaga i.p.v. in Hurghada.

Dag 2 Hurghada Deze dag kunt u geheel naar eigen behoefte indelen. Zo kunt u even heerlijk bijkomen van de heenvlucht en ontspannen in de Egyptische zon of bijvoorbeeld Hurghada op eigen houtje al gaan verkennen. Aan het einde van deze rondreis verblijft u nog eens 5 overnachtingen in deze omgeving, dus u kunt ook alvast ideeen opdoen over wat u tijdens deze dagen zoal zou kunnen gaan ondernemen.

Dag 3 Hurghada - Cairo Na het ontbijt in het hotel vertrekt u met de bus naar Cairo (duur ca. 7 a 8 uur) en gaat de ontdekkingsreis van het mystieke Egypte echt beginnen. U verblijft voor overnachting in een hotel in Cairo. Het diner is niet inbegrepen. Deze kunt u vooraf tegen een toeslag bijboeken of u kunt in een van de vele restaurantjes de Egyptische specialiteiten uitproberen.

Dag 4 Cairo Eerst ontbijten in het hotel en vervolgens gaat u een bezoek brengen aan de imposante en fascinerende piramides van Gizeh en de Sfinx. De lunch zal worden genuttigd in een lokaal restaurant. Het overige gedeelte van de dag heeft u ter vrije besteding. Overnachting in uw hotel in Cairo.

Dag 5 Cairo - Nachttrein U nuttigt het ontbijt in het hotel en kunt deze gehele dag naar eigen wens indelen. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan het Egyptisch Museum (te reserveren via de reisleiding) en de eeuwenoude collectie van Royal mummies, graftombes, sieraden, juwelen, beelden en andere voorwerpen te bewonderen. Ook kunt u in deze indrukwekkende, grootste stad van Afrika een ontdekkingsreis maken door de vele smalle straatjes en rondneuzen in de vele, met diverse koopwaar gevulde souks en kennismaken met de lokale bevolking. In de avond wordt u naar het treinstation gebracht voor de tocht met de nachttrein van Cairo naar Luxor. U krijgt een slaapcouchette (max. 2 pers.) en een eenvoudig diner aan boord. Het is aan te raden wat te eten mee te nemen voor in de ochtend.

Dag 6 Nijlcruise - Luxor In de ochtend komt u aan in Luxor en wordt u met een transfer naar de Nijlcruiseboot gebracht, waar u de komende 4 nachten zult gaan verblijven. Op deze dag staat er een bezoek aan de oostoever van Luxor op het programma (programma van een halve dag). U gaat naar de Tempel van Luxor, wat een van de best bewaard gebleven tempels in Egypte is. Deze tempel is gewijd aan de goden Amon, Moet en Chons. Ook gaat u naar de prachtige Tempel van Karnak, een imposante tempelstad gewijd aan de zonnegod Amon-Re. Diner en overnachting aan boord van de cruiseboot.

Dag 7 Nijlcruise - Luxor - Edfu Na het ontbijt gaat de ontdekkingstocht verder aan de westoever van Luxor. U brengt een bezoek aan de Vallei der Koningen, waar u de meest prachtige koningsgraven kunt bewonderen. Deze vallei was bijna 500 jaar lang de begraafplaats van de faraos (o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I). Ook gaat u naar de Tempel van Hatsjepsut, de enige vrouwelijke farao die er heeft bestaan en bezichtigt u de Kolossen van Memnon, 2 imposante 18 m hoge poortwachters die als bewakers van een graftempel dienden. De lunch, diner en overnachting vinden plaats aan boord van de cruiseboot. In de middag zal de cruiseboot gaan varen van Luxor naar Edfu.

Dag 8 Nijlcruise - Edfu - Kom Ombo - Aswan Nadat u van het ontbijt heeft genoten, gaat u naar de Tempel van Horus in het plaatsje Edfu. Als u terug bent op de Nijlcruiseboot is het tijd voor de lunch. De cruiseboot vaart ondertussen verder naar Kom Ombo. Na aankomst in Kom Ombo gaat u in de namiddag het tempelcomplex met de unieke dubbeltempel gewijd aan de goden Horus en Sobek bezichtigen. Diner en overnachting aan boord. De Nijlcruiseboot vervolgt de vaartocht ondertussen naar Aswan.

Dag 9 Nijlcruise - Aswan U begint de dag met een ontbijt aan boord van de cruiseboot en heeft de ochtend ter vrije besteding. U kunt optioneel deelnemen aan een excursie naar de tempels van Abu Simbel, gelegen op zon 250 km ten zuiden van Aswan. In alle vroegte vertrekt u dan vanuit Aswan en halverwege de busrit aanschouwt u de opkomende ochtendzon die het oneindige woestijnlandschap prachtig verlicht en langzaamaan verwarmt. Een prachtig schouwspel. De tempels van Abu Simbel liggen aan het Nassermeer. De vier gigantische beelden van Ramses II voor de ingang van zijn eigen tempel maken een overweldigende indruk. Deze excursie kunt u ter plaatse bij onze reisleiding boeken en is alleen mogelijk indien de tijd het toe laat. s Middags kunt u een bijzondere trip over de Nijl maken met een originele Nijlzeilboot, de Felluca, langs de sprookjesachtig mooie Nijloevers. Diner en overnachting aan boord van de Nijlcruiseboot.

Dag 10 t/m 15 Luxor - Hurghada Het ontbijt vindt plaats op de Nijlcruiseboot en na het uitchecken en van boord gaan, volgt de transfer per bus van Aswan naar Hurghada waar u nog 6 dagen heerlijk kunt ontspannen aan de Rode Zee en kunt nagenieten van de rondreis. Ontspannen in de zon, souvenirs shoppen of een terrasje nemen in het centrum Sakkala of snorkelen in de prachtige Rode ZeeDat alles en meer is mogelijk in het sfeervolle Hurghada. Het kan voorkomen dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Soma Bay, Makadi Bay of Safaga aan de Rode Zee. Op dag 15 wordt u naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw terugvlucht van Hurghada naar Amsterdam.

Excursiepakket (inbegrepen in de reissom):

 • Dal der Koningen, deze dodenstad is bijna 500 jaar lang, van de 18e tot de 21ste dynastie de begraafplaats geweest van de Faraos. Hier bevinden zich de graven van o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I
 • Tempel van Hatshepsut, het tempelcomplex van de vrouwelijke farao Hatshepsut
 • Tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons
 • Tempel van Karnak, een tempelstad van de koning der Goden Amon Re
 • Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden, die dienden als bewakers van de graftempel
 • Tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels uit de tijd van de Faraos, gewijd aan de valkgod Horus
 • Tempel van Sobek in Kom Ombo, een tempelcomplex met de unieke dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus
 • Felucca zeiltrip, tocht met een originele Nijlzeilboot langs het sprookjesachtige landschap bij Aswan
 • Piramiden van Gizeh, gebouwd in het midden van het 3e millenium voor Chr. door de koningen Cheops, Chefren en Mykerinos, absoluut een van de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis
 • Sfinx, een monumentaal figuur met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens. Tussen de klauwen van dit 20 meter hoge figuur staat de droomzuil van Toetmosis IV

Deze rondreis is exclusief

 • Visumkosten 20 p.p. en fooien 25 p.p. (ter plaatse te voldoen).

Belangrijke informatie

Voor algemene informatie over rondreizen in Egypte verwijzen wij u naar de informatie die vermeld staat bij landeninformatie Egypte op deze onze internetsite of de informatie in onze brochure. Programmas van rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets veranderd.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Osiris 15daagse rondreis Cairo Nijlcruise en Rode Zee incl excursies 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail