Hapi 11daagse rondreis Rode Zee Cairo enen Nijlcruise incl excursies Afbeelding Hapi 11daagse rondreis Rode Zee Cairo enen Nijlcruise incl excursies
Hapi 11daagse rondreis Rode Zee Cairo en Nijlcruise incl excursies
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Hapi 11daagse rondreis Rode Zee Cairo en Nijlcruise incl excursies


Deze veelzijdige rondreis laat u kennismaken met de fascinerende en prachtige historie en cultuur van Egypte. De levendige wereldstad Cairo met de indrukwekkende piramides van Gizeh en de Sfinx, een Nijlcruise door de Nijlvallei met de vele historische schatten die hier te vinden zijn.... Dit alles wordt u tijdens deze rondreis niet onthouden.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaHapi, 11-daagse rondreis Rode Zee, Cairo en Nijlcuise

Hapi was een van de 4 zonen van Horus en was de Egyptische god van de vruchtbaarheid. Hij werd gezien als de bron van het leven. Hapi werd ook wel eens gezien als godin, daar Hapi beide geslachtskenmerken bezat en werd afgebeeld als man met hangborsten en een bolle buik. De cultus van Hapi was erg populair in de Nijlvallei ten tijde van het Oude Egypte. Egypte was voor de landbouw afhankelijk van de jaarlijkse overstroming van de Nijl en er werd geloofd dat Hapi daarvoor zorgde en zo vruchtbaarheid bracht. Er werden offergaven gegeven om Hapi gunstig te stemmen en ervoor te zorgen dat het wassen van de Nijl groot was, ook wel de komst van Hapi genoemd.

Rondreis is inclusief

 • Vluchten Amsterdam - Hurghada en v.v. met Transavia.com
 • 3 overnachtingen in een hotel in Hurghada (of omgeving), verzorging volgens gekozen de categorie.
 • 2 overnachtingen in een hotel in Cairo op basis van logies en ontbijt.
 • Nachttrein van Cairo naar Luxor
 • 5-daage 5* Nijlcruise Luxor - Aswan op basis van volpension aan boord van de Crocodile of vergelijkbaar.
 • Alle genoemde transfers.
 • Excursies, zoals beschreven in het programma.

Hotels

U kunt deze reis in verschillende klasses hotels verblijven. Hieronder vindt u een specificatie Kiest u voor de 3 categorie (HRG-RR326) dan verblijft u als volgt: - 3 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. halfpension - 3 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt - 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension. Kiest u voor de 4 categorie (HRG-RR426), dan verblijft u als volgt: - 4 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. halfpension - 4 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt - 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension Kiest u voor de 5 categorie (HRG-RR626), dan u verblijft u als volgt: - 5 * hotel in Hurghada (e.o.) o.b.v. All Inclusive - 5 * hotel in Cairo o.b.v. logies en ontbijt - 5 * Nijlcruiseboot o.b.v. volpension

Kerst- en Nieuwjaarsdiner 2012 / 2013

Het Kerstdiner (op 24 december) en Nieuwjaarsdiner (31 december) zijn bij deze accommodatie een verplicht onderdeel. De prijzen voor deze galadiners zijn reeds in de reissom verwerkt.

Programma

Dag 1 Aankomst in Hurghada U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Hurghada toe en bij aankomst op de luchthaven in Hurghada staat onze lokale reisleiding u al op te wachten om u welkom te heten in Egypte. U wordt met een bustransfer naar uw hotel in Hurghada voor de overnachting. Het kan ook voorkomen dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay of Safaga i.p.v. in Hurghada.

Dag 2 Hurghada Deze dag kunt u even heerlijk bijkomen van de heenreis en naar uw eigen wens ontspannen doorbrengen. U kunt bijvoorbeeld gaan zonnebaden langs het zwembad of op het strand of de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee gaan ontdekken. Ook kunt u gaan winkelen of een terrasje nemen in Sakkala centrum of een bezoek brengen aan het oude centrum Dahar. De gehele dag is ter vrije besteding. Overnachting in uw hotel.

Dag 3 Hurghada - Cairo Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor de busreis naar de grootste stad van Afrika, Cairo. Deze busreis duurt zon 7 a 8 uur. Aangekomen in Cairo wordt u naar uw hotel gebracht, waar u 2 nachten gaat verblijven. Het diner is niet inbegrepen. U kunt er voor kiezen om een van de vele restaurantjes te bezoeken en kennis te maken met de Egyptische specialiteiten. Ook is het mogelijk bij boeking uw verblijf in Cairo tegen een toeslag op basis van halfpension te reserveren.

Dag 4 Cairo Dit wordt een dag die u niet meer zult vergeten. Nadat u het ontbijt genuttigd heeft, gaat u een bezoek brengen aan de immense en wonderbaarlijke Piramides van Gizeh en de Sfinx. U gaat daarna lunchen in een lokaal restaurant. De middag en avond heeft u ter vrije besteding. Een echte aanrader is om een bezoek te brengen aan het Egyptisch museum (ter plaatse bij de reisleiding te reserveren). U vindt hier een fascinerende collectie van graftombes, juwelen, sieraden, beelden, maskers, strijdwapens en niet te vergeten, de Royal mummies.

Dag 5 Cairo - Nachttrein Ontbijt in het hotel. U heeft deze dag ter vrije besteding en kunt op eigen houtje de levendige, kleurrijke souks en smalle slingerstraatjes van Cairo gaan verkennen. Een ideaal moment om meteen kennis te maken met de gastvrije Egyptenaren. Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation van Cairo gebracht voor de nachttrein naar Luxor. Aan boord krijgt u een eenvoudig diner.

Dag 6 Nijlcruise - Luxor Als u in Luxor bent aangekomen, wordt per transfer naar de Nijlcruiseboot gebracht. Als u bent ingecheckt, heeft u de rest van de dag heerlijk wat tijd voor uzelf. U gaat 4 overnachtingen op de cruiseboot verblijven op basis van volpension. De boot zal deze dag nog niet gaan varen.

Dag 7 Nijlcruise - Luxor Het ontbijt vindt plaats op de cruiseboot. De ochtend heeft u ter vrije besteding. Na de lunch gaat u de westoever van Luxor verkennen en brengt u een bezoek aan de Vallei der Koningen, waar u de meest prachtige koningsgraven kunt bewonderen. Deze vallei was bijna 500 jaar lang de begraafplaats van de faraos (o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I). Ook gaat u naar de Tempel van Hatsjepsut, de enige vrouwelijke farao die er heeft bestaan en bezichtigt u de Kolossen van Memnon, 2 imposante 18 m hoge poortwachters die als bewakers van een graftempel dienden. Diner en overnachting vinden plaats aan boord van de cruiseboot.

Dag 8 Nijlcruise - Luxor - Esna Na het ontbijt staat een bezoek aan de oostoever van Luxor op het programma. U gaat naar de Tempel van Luxor, wat een van de best bewaard gebleven tempels in Egypte is. Deze tempel is gewijd aan de goden Amon, Moet en Chons. Ook gaat u naar de prachtige Tempel van Karnak, een imposante tempelstad gewijd aan de zonnegod Amon-Re. Vervolgens gaat u terug naar de cruiseboot voor de lunch en zal de cruiseboot richting Edfu gaan varen, via de sluizen van Esna. Diner en overnachting aan boord.

Dag 9 Nijlcruise - Edfu - Kom Ombo - Aswan Ontbijt aan boord van de cruiseboot. Ondertussen vaart u verder naar Edfu. Eenmaal aangekomen in Edfu gaat u naar de tempel van Edfu, beter bekend als de Tempel van Horus. Vervolgens keert u terug naar de cruiseboot voor de lunch en vaart de cruiseboot ondertussen verder naar Kom Ombo voor een volgende stop. In Kom Ombo bezichtigt u het unieke tempelcomplex met een dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus. Diner en overnachting aan boord. De cruiseboot vervolgt de vaartocht verder naar Aswan.

Dag 10 Nijlcruise - Aswan - Hurghada Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. Wanneer de tijd het toelaat, is het mogelijk de excursie naar het facsinerende Abu Simbel ter plaatse bij de reisleiding bij te boeken. Al vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit Aswan richting het Nassermeer, waaraan de tempels van Abu Simbel gevestigd zijn. Tijdens deze bustocht bent u getuige van de schitterende zonsopgang, die langzaam het woestijnlandschap verlicht met een prachtige, warmrode gloed. Aangekomen bij Abu Simbel kunt u de adembenemende, gigantische beelden van Ramses II bij de ingang van zijn tempel gaan bewonderen. Na terugkomst op de cruiseboot gaat u in de middag een vaartocht maken op een traditionele Nijlzeilboot, de Felucca genaamd. Daarna is het tijd om de cruiseboot te verlaten en wordt u per bustransfer naar Hurghada gebracht. Diner en overnachting vinden plaats in uw hotel in Hurghada. Het is mogelijk dat u verblijft in de badplaats El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay of Safaga i.p.v. in Hurghada.

Dag 11 Hurghada - Terugvlucht Helaas weer de allerlaatste dag van deze prachtige en veelzijdige rondreis. U kunt nog ontbijten in het hotel. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Hurghada gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Vliegt u terug in de avond en wilt u uw kamer nog wat langer aanhouden, dan kunt u hiervoor de mogelijkheden en kosten navragen bij de receptie van het hotel.

Excursiepakket (inbegrepen in de reissom)

 • Dal der Koningen, deze dodenstad is bijna 500 jaar lang, van de 18e tot de 21ste dynastie de begraafplaats geweest van de Faraos. Hier bevinden zich de graven van o.a. Toetmosis III, Toetanchamon en Seti I
 • Tempel van Hatshepsut, het tempelcomplex van de vrouwelijke farao Hatshepsut
 • Tempel van Luxor, een van de best bewaard gebleven tempelcomplexen in Egypte, gewijd aan Amon, Moet en Chons
 • Tempel van Karnak, een tempelstad van de koning der Goden Amon Re
 • Kolossen van Memnon, imposante 18 meter hoge beelden, die dienden als bewakers van de graftempel
 • Tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaarde tempels uit de tijd van de Faraos, gewijd aan de valkgod Horus
 • Tempel van Sobek in Kom Ombo, een tempelcomplex met de unieke dubbeltempel, gewijd aan de goden Sobek en Horus
 • Felucca zeiltrip, tocht met een originele Nijlzeilboot langs het sprookjesachtige landschap bij Aswan
 • Piramiden van Gizeh, gebouwd in het midden van het 3e millenium voor Chr. door de koningen Cheops, Chefren en Mykerinos, absoluut een van de beroemdste bouwwerken uit de geschiedenis
 • Sfinx, een monumentaal figuur met het lichaam van een leeuw en het hoofd van een mens. Tussen de klauwen van dit 20 meter hoge figuur staat de droomzuil van Toetmosis IV

Deze rondreis is exclusief

 • Visumkosten 20 p.p. en fooien 25 p.p. (ter plaatse te voldoen).

Belangrijke informatie

Voor algemene informatie over rondreizen in Egypte verwijzen wij u naar de informatie die vermeld staat bij landeninformatie Egypte op deze onze internetsite of de informatie in onze brochure. Programmas van rondreizen zijn altijd onder voorbehoud. Het staat van tevoren nog niet vast in welke accommodatie u zult verblijven. Bij een rondreis wordt ter plaatse bepaald in welk hotel en ook in welke plaats iemand terechtkomt, conform de geboekte categorie. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat de volgorde van de rondreizen wegens omstandigheden gewijzigd kan worden. Uiteraard zullen wij onze uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er aan de inhoud van de reizen niets veranderd.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hapi 11daagse rondreis Rode Zee Cairo en Nijlcruise incl excursies 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail