Geschenk van de Nijl 8daagse combinatiereis Luxor enen Aswan Afbeelding Geschenk van de Nijl 8daagse combinatiereis Luxor enen Aswan
Geschenk van de Nijl 8daagse combinatiereis Luxor en Aswan *****
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Geschenk van de Nijl 8daagse combinatiereis Luxor en Aswan

*****

Het grootste deel van de Egyptische bevolking woont nog steeds in de vruchtbare gebieden langs de Nijl. De Nijl is de levensader van Egypte en Egypte wordt daarom ook gezien als het geschenk van de Nijl. Diverse goden werden door de bevolking geeerd en aanbeden in ruil voor vruchtbaarheid, bescherming, goede oogsten en het jaarlijks overstromen van de Nijl. Dit is goed terug te zien in de vele hierogliefen en...

Rondreis o.b.v. Logies ontbijtGeschenk van de Nijl, 8-daagse combinatiereis Luxor & Aswan

Dagprogramma:

 • Dag 1 Amsterdam - Luxor
 • Dag 2 Luxor
 • Dag 3 Luxor
 • Dag 4 Luxor - Aswan
 • Dag 5 Aswan
 • Dag 6 Aswan
 • Dag 7 Aswan - Luxor
 • Dag 8 Luxor - Amsterdam

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Luxor - Amsterdam met Transavia.com
 • Alle benodigde transfers
 • 4 overnachtingen in Luxor, in het 5 sterren Pyramisa Isis Luxor Hotel (of vergelijkbaar) o.b.v. logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in Aswan, in het 5 sterren Pyramisa Isis Aswan Hotel (of vergelijkbaar) o.b.v. logies en ontbijt

Exclusief:

 • Visum- en handlingkosten a 20 euro p.p. en fooien a 10 euro p.p. (verplicht en ter plaatse te voldoen).
 • Alle genoemde excursiemogelijkheden in Luxor en Aswan (vooraf of ter plaatse te boeken).
 • Het excursiepakket Luxor & Aswan is optioneel bij te boeken voor 129 euro p.p. Meer informatie over de inbegrepen excursies kunt u vinden op pag. 10/11 van deze brochure.
 • Tegen een toeslag is het tevens mogelijk uw verblijf op basis van halfpension te boeken.

Het grootste deel van de Egyptische bevolking woont nog steeds in de vruchtbare gebieden langs de Nijl. De Nijl is de levensader van Egypte en Egypte wordt daarom ook gezien als het geschenk van de Nijl. Diverse goden werden door de bevolking geeerd en aanbeden in ruil voor vruchtbaarheid, bescherming, goede oogsten en het jaarlijks overstromen van de Nijl. Dit is goed terug te zien in de vele hierogliefen en afbeeldingen in de meest prachtige tempelcomplexen, die er bij Luxor en Aswan zijn te vinden. Tijdens uw verblijf in Luxor en Aswan krijgt u ruim de gelegenheid kennis te maken met deze rijke geschiedenis van Egypte en kunt u de fascinerende overblijfselen uit de Egyptische oudheid zelf gaan bewonderen.

Dag 1 Amsterdam - Luxor

Na uw aankomst op de luchthaven van Luxor wordt u naar uw hotel in Luxor gebracht voor overnachting. U verblijft in het 5 sterren Pyramisa Isis Hotel (of vergelijkbaar) op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag kunt u halfpension bijboeken.

Dag 2 en 3 Luxor

Ontbijt in het hotel. U heeft deze dagen ter vrije besteding. U kunt zelfstandig het sfeervolle stadje Luxor gaan verkennen. Maak kennis met de vriendelijke en gastvrije Egyptenaren, breng een bezoek aan de plaatselijke winkeltjes, bazaars en markten en proef van de Egyptische specialiteiten in de lokale barretjes en restaurantjes. U kunt ook deelnemen aan verschillende excursies en Luxor op een andere manier leren kennen. Wanneer u het uitgebreide excursiepakket bijboekt, dan weet u zeker dat u niets hoeft te missen. U gaat dan naar de Oost- en Westoever van Luxor en brengt een bezoek aan verschillende adembenemende tempels en graven, zoals de vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsut, de tempel van Luxor en de tempelstad Karnak. Op zoek naar een meer avontuurlijke manier om Luxor te verkennenDan kunt u Luxor vanuit de lucht aanschouwen tijdens een luchtballonvaart over Luxor en de prachtige, groene oevers van de Nijl. Blijft u toch liever aan de grond, dan is een stadstocht per koets een leuke manier om door Luxor te reizen. Ook de moeite waard is de Sound en Light show in de avond bij Karnak. Geniet van een prachtig schouwspel van verschillende kleuren licht in de fascinerende tempelstad Karnak.

Dag 4 Luxor - Aswan

Onbijt in het hotel. Daarna volgt de transfer van Luxor naar uw hotel in Aswan (ca. 220 km, ongeveer 3,5 - 4 uur rijden). U verblijft in het 5 sterren Pyramisa Isis Aswan Hotel (of vergelijkbaar) op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag kunt u halfpension bijboeken. Heeft u het excursiepakket bijgeboekt, dan maakt u tijdens de tocht van Luxor naar Aswan een tussenstop bij Edfu om een bezoek te brengen aan de tempel van Horus en een stop bij Kom Ombo, waar u een bezoek brengt aan de tempel van Sobek.

Dag 5 en 6 Aswan

Ontbijt in uw hotel. Deze dagen kunt u naar eigen wens invullen. U hoeft zich hier niet te vervelen, want ook in Aswan is veel te zien en te beleven. U kunt Aswan op eigen houtje verkennen of deelnemen aan de verschillende excursies. Zo kunt u een bezoek brengen aan een Nubisch dorpje, waar u kennis maakt met het traditionele leven van de Nubiers en hun gastvrijheid. Daarnaast zijn de hoge stuwdam bij Aswan, de onvoltooide obelisk en de tempel van Philae tevens een bezoek waard. Als u het niet erg vindt om vroeg op te staan, dan mag u een bezoek aan de tempel van Abu Simbel absoluut niet overslaan. Dit enorme tempelcomplex ligt aan het Nassermeer, ca. 250 km ten zuiden van Aswan en is werkelijk schitterend. De vier gigantische beelden van farao Ramses II voor de ingang van zijn eigen tempel laten een overweldigende indruk achter.

Dag 7 Aswan - Luxor

Ontbijt in uw hotel. Na het ontbijt wordt u vanuit Aswan per bustransfer/minibus naar Luxor gebracht. Overnachting in uw hotel in Luxor.

Dag 8 Luxor - Amsterdam

Ontbijt in uw hotel. Daarna wordt u per bustransfer naar de luchthaven van Luxor gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Geschenk van de Nijl 8daagse combinatiereis Luxor en Aswan 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail