Explore Egypt Afbeelding Explore Egypt
Explore Egypt ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Explore Egypt

***

Reis terug in de tijd naar de dagen van de Faraos, ontdek hun bijzondere cultuur en beleef het hedendaagse Egypte. Je maakt een cruise langs de wereldwonderen in de Nijldelta, ontdekt de mediterrane stad Alexandrie en hebt de gelegenheid voor een fantastische tocht door de Sahara woestijn.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01-02 Cairo

Na aankomst in Cairo is er gelegenheid om zelf de stad te ontdekken. Eind van de middag is je welkomstmeeting. De niet aflatende stroom van geluiden en de levendigheid van de stad maken dat Cairo een geweldige stad is om op ontdekking te gaan. Goede suggesties voor een excursie zijn het Egyptisch museum, de piramides van Gizeh of de Koptisch-Christelijke wijk.

Dag 03-04 Aswan

Met de nachttrein vanuit Cairo kom je al vroeg aan in Aswan, fraai gelegen aan de Nijl. Vanuit deze Nubische stad kun je optioneel een excursie naar Abu Simbel maken. Na het bouwen van de Aswan dam is de tempel hier in zn geheel naar hoger gelegen gebied verplaatst om te voorkomen dat ze in het stuwmeer zou verdwijnen. Je kunt ook in Aswan een bezoek aan de tempel van Philae brengen.

Dag 05 Felucca tocht

Vandaag gaan we aan boord van een traditionele Egyptische felucca. Deze tocht is een ervaring om nooit te vergeten. Genieten van een fantastische zonsondergang en slapen onder de sterren moet je meegemaakt hebben. De Nubische crew zorgt voor overheerlijke maaltijden.

Dag 06-07 Luxor

We verlaten de felucca en rijden naar Luxor. In de tijd van de Faraos stond Luxor bekend als Thebe en was eens de hoofdstad van Egypte. Een schat aan tempels en andere bezienswaardigheden zijn de overblijfselen uit deze historische tijden. Je vindt hier onder andere de tempel van Karnak en de Vallei der Koningen, waar ook de graftombe van Toetanchamon zich bevindt.

Dag 08-09 Alexandrie

Per bus rijden we naar Alexandrie, een van de wereldwonderen uit de oudheid. Hier bevond zich de vuurtoren van Pharos. Tegenwoordig is Alexandrie een aangename stad aan de Middellandse Zee om even lekker te relaxen en te flaneren.

Dag 10-11 Siwa Oasis

Een lange rit door de woestijn brengt ons in de woestijnoase Siwa. Dit is een van de meest geisoleerde stadjes ter wereld en alleen al de rit door de Sahara er naar toe is meer dan de moeite waard. Het landschap van zandduinen verandert door de aanhoudende wind voortdurend. Het fort van Shali, dat over de stad uitkijkt, was tot eind vorige eeuw nog in gebruik, totdat het door een dagen durende regenbui grotendeels werd weggespoeld.

Dag 12 Bawiti

Vandaag maken we een avontuurlijke jeepsafari door de spectaculaire woestijn. Ons einddoel vandaag is Bawiti, waar de woestijn niet wit maar zwart is; een bijzonder gezicht. Dit oase stadje gaat terug naar de Romeinse tijd en bekend vanwege de gouden mummies uit de Grieks-romeinse periode.

Dag 13 White Desert camp

De westelijke woestijn grenst aan Libie en Soedan en wordt door weinig toeristen bezocht. Opnieuw een nacht onder de open sterrenhemel bij de vriendelijke Bedoeienen die in deze regio wonen. De bizarre witte rotsformaties die je hier aantreft, zijn gevormd door winderosie en hebben de meest fantastische vormen.

Dag 14-15 Cairo

Via Bahriya reizen we terug naar Cairo waar de reis op dag 15 eindigt.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 5 ontbijten, 2 lunch, 2 diners Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige programma 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Explore Egypt 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail