Discover Egypt Afbeelding Discover Egypt
Discover Egypt ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Discover Egypt

***

Oude bezienswaardigheden uit een rijk verleden zijn de hoogtepunten die de Nijlvallei te bieden heeft! Of het nu per bus, boot, paardenkoets of ezel is, steeds weer op een andere manier bereik je deze indrukwekkende bezienswaardigheden. Snorkelen naar de koraalriffen vanaf de prachtige stranden aan de Rode Zee en tot slot een unieke zonsopgang vanaf de Sinai berg, maken deze reis helemaal compleet!

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01-02 Cairo

De welkomstmeeting staat rond 6 uur op dag 1 gepland, dat betekent dat je de rest van de dag voor jezelf hebt. Je kunt een bezoek te brengen aan het Egyptisch museum waar je het gouden dodenmasker van Toetanchamon kunt bekijken. Op dag 2 gaan we naar de piramides van Gizeh. s Avonds ga je per nachttrein naar Aswan.

Dag 03-04 Aswan

s Morgen kom je in Aswan aan, de toegangspoort naar de zuidelijker delen van Egypte. Je vindt hier de beste bazaars van het land, tijd om je afdingen te perfectioneren. Vanuit Aswan maken we een busexcursie naar Abu Simbel, waar de prachtige beelden van Ramses II bezichtigd worden.

Dag 05-06 Nubian homestay - Felucca boottocht

De felucca is een traditioneel houten zeilschip met een groot canvas zeil. Er zijn sanitaire voorzieningen aan boord maar op verzoek worden stops gemaakt. De eerste nacht verblijf je bij een lokale familie, de tweede nacht slapen we aan boord onder de Egyptische sterrenhemel, een hoogtepunt op deze reis.

Dag 07-09 Luxor

Na ons felucca-avontuur rijden we naar Luxor, de oude hoofdstad van Thebe. Luxor is een echt openluchtmuseum. Varierend van de tempels van Karnak tot de Vallei van de Koningen. Per fiets, lopend of met een ezelkar kun je de verschillende sites hier goed bekijken. In Luxor krijg je ook nog een heerlijke, traditionele maaltijd van een lokale familie voorgeschoteld. Op dag 9 nemen we de nachttrein, terug naar Cairo.

Dag 10 Cairo

Na aankomst ga je naar je hotel. Hierna staan de nauwe straatjes van Koptisch Cairo en de Islamitische wijk met de fameuze Khan-al-Khalili markt op het programma. Op deze bazaar, een van de grootste van de wereld, kun je ook weer proberen af te dingen als je iets wilt kopen.

Dag 11 Mt Sinai

We verlaten Cairo en rijden oostwaarts naar Mount Sinai. Volgens zowel het Joodse, Christelijke als Islamitische geloof zijn op deze berg de 10 geboden aan de profeet Mozes doorgegeven. De klim naar boven is een uitdaging maar de moeite waard. Het eerste deel van de tocht omhoog kun je ook per kameel doen. Vraag je reisleider om je te helpen onderhandelen met de kameeldrijvers.

Dag 12-13 Red Sea Beach camp

s Morgens bezoeken we het indrukwekkende klooster van St. Catherine. Hierna rijden we naar onze strandcamping bij de Rode Zee, vlakbij Nuweiba. Na de uitdagende klim naar Mount Sinai heb je nu de gelegenheid om lekker te relaxen aan de Rode Zee. Snorkelen over de koraalriffen en luieren op het strand.

Dag 14-15 Cairo

Via het Suez kanaal reis je terug naar Cairo voor een laatste nacht. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van je reisgenoten.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) 8 ontbijten, 3 lunches en 4 diners Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Discover Egypt 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail