Catharina Sina? op zijn best Afbeelding Catharina Sina? op zijn best
Catharina Sinai op zijn best ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Catharina Sinai op zijn best

***

De hoogtepunten van de Sinai komt u op deze reis tegen. Via een avontuurlijke tocht door de woestijn komt u langs de mooiste landschappen, de ruigste bergen en schitterend valleien. Ontdek op deze reis de magie van de woestijn! Highlights: Woestijnsafari, Wadi Feiran, Mozesberg

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 1: Aankomst

Vandaag arriveert u op het vliegveld van Sharm el Sheikh en verzorgen wij uw transfer naar het Daniela Village in Dahab.

Dag 2: Lekker uitrusten

Na de reis van de dag ervoor, kunt u de tweede dag even lekker uitrusten. Eventueel kunt u snorkelen aan het huisrif van het hotel of u kunt een excursie maken in de omgeving van Dahab. Tussen de middag maakt u onder het genot van een kopje thee, kennis met uw gids en geven we u een briefing over de safari.

Dag 3: Naar de Wadi

Vroeg in de ochtend vertrekken we uit Dahab, richting Wadi Feiran. Daar stoppen we voor een drankje bij de lokale bedoeienen. Daarna rijden we door naar de Vallei van de Inscriptie. Een prachtig gebied en een prima moment voor de lunch. Via Wadi Makatteb, Jebel Maghara en Sheikh Hubos rijden we naar het eindpunt van vandaag: Serabit el Khadem. Hier wordt het kampement voor de nacht opgeslagen.

Dag 4: Klimmen en dalen

In de ochtend staat de klim van de Mount Serabit op het programma. Daar brengt u een aan de tempel van Hathor. Het uitzicht over de berg el Tih is prachting. Na de afdaling brengen we u naar de schitterende graniet- en zandsteenformatie bij Ramlat Himayir. Bij de kleine oase Bir Igna verzorgen wij een lunch , daarna brengen we een bezoek aan de Wadi Khudra. Een groene vallei van woestijnkruiden en acaciabomen. De dag eindigt bij Wadi Zalaka, u heerlijk kunt uitrusten in het kamp.

Dag 5: Op kamelen door de woestijn

Vandaag laten we de auto staan en starten we met een kamelentocht onder begeleiding van bedoeienen. Na het ontbijt vertrekt u naar Nagb el Baraqa, bekend als de heilige berg van de Sinai. Daarna gaat de reis richting Wadi Lathey, waar vele droge rivier?beddingen samen komen. Tijdens de lunch bezoeken we de rotsformatie Mushroom Rock. Na de lunch begint u aan een tocht van drie uur naar het kamp.

Dag 6: Magische valleien en bergen

Via Wadi Hudrea vertrekt u vroeg in de ochtend richting Narrow Canyon, een uniek ravijn met een spectaculaire skyline. Vervolgens bezoekt u de oase van Ein Hudra, een van de grootste oases in het zuiden van de Sinai. Na de lunch hebt u de mogelijkheid om te douchen in de natuurlijke waterbronnen. In de middag staat er een trek door de White Canyon op het programma. Deze vallei dankt zijn naam aan het feit dat het mineraal van de stenen wit is. Vanuit de vallei lopen we richting het asfalt, waar de chauffeur op u staat te wachten voor een transfer naar St.Catherina. Na het diner kunt u nog even slapen voordat u rond 2 uur s nachts wordt gewekt voor de klim van de Mozesberg. Eenmaal aangekomen aan de top van de berg, na een klim van zon 2 a 3 uur, kunt u genieten van de prachtige zonsopgang over de bergen van de Sinai.

Dag 7: Terug naar Dahab

Na de zonsopgang lopen we weer naar beneden voor een bezoek aan het St.Catherina klooster. Daarna rijden we terug naar Dahab. In het Daniela Village hotel kunt u uitrusten van deze schitterende reis.

Dag 8: Terugreis

Vandaag reist u weer terug vanaf Sharm el Sheikh naar Amsterdam.

Min. aantal deelnemers : 2

Inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Sharm El Sheikh-Amsterdam met Transavia
 • 4 nachten verblijf in de woestijn op basis van vol pension
 • 3 nachten verblijf in het Daniela Village op basis van half pension
 • Excursies volgens programmas
 • Luchthavenbelasting
 • Transfers luchthaven - hotel en vv

Niet inbegrepen

 • Visumkosten 24,-
 • Calamiteitenfonds 2,50
 • Fooien
 • Verzekeringen

Let u op het volgende :

U dient fit te zijn voor de tocht in de woestijn. Neem genoeg warme kleding mee in de winter voor s avonds. Neem in de zomer zonnebrandolie mee en een hoofddeksel. Zorg voor goede bergschoenen en een slaapzakVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Catharina Sinai op zijn best 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail