Abu Simbel 15daagse rondreis Nijlcruise cruise Nassermeer Cairo en Rode Zee Afbeelding Abu Simbel 15daagse rondreis Nijlcruise cruise Nassermeer Cairo en Rode Zee
Abu Simbel 15daagse rondreis Nijlcruise cruise Nassermeer Cairo en Rode Zee ***
Bestemming: Rondreizen Egypte - Rondreizen

Abu Simbel 15daagse rondreis Nijlcruise cruise Nassermeer Cairo en Rode Zee

***

Ontdek de historische schatten langs de levensader van Egypte tijdens een cruise over de Nijl en bewonder tijdens de cruise over het Nassermeer de wat minder bekende, maar zeker zo mooie Nubische tempels. Het ultieme hoogtepunt is een bezoek aan Abu Simbel. Ook de metropool Cairo wordt niet overgeslagen. Een bezoek aan de immense piramides van Gizeh en het Egyptisch museum zullen een onvergetelijke indruk...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaAbu Simbel, 15-daagse rondreis Nijlcruise, cruise Nassermeer, Cairo & Rode Zee Dagprogramma:

 • Dag 1 Amsterdam - Luxor
 • Dag 2 Nijlcruise - Luxor - Edfu
 • Dag 3 Nijlcruise - Edfu - Kom Ombo
 • Dag 4 Nijlcruise - Aswan
 • Dag 5 Nijlcruise - Aswan - cruise Nassermeer
 • Dag 6 Nassermeer - Kalabsha - Wadi el Walli - Wadi el Sebou
 • Dag 7 Nassermeer - Wadi el Sebou - Amada
 • Dag 8 Nassermeer - Amada - Kasr Ibrahim - Abu Simbel
 • Dag 9 Nassermeer - Abu Simbel - Aswan - Cairo
 • Dag 10 + 11 Cairo
 • Dag 12 Cairo - Rode Zee
 • Dag 13 + 14 Rode Zee
 • Dag 15 Hurghada - Amsterdam

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam - Luxor en Hurghada - Amsterdam met Transavia.com
 • Alle benodigde transfers
 • Alle genoemde excursies
 • 5-daagse 5 sterren Nijlcruise Luxor - Aswan o.b.v. volpension, aan boord van de M/S Carnival (of vergelijkbaar)
 • 5-daagse 5 sterren cruise op het Nassermeer Aswan - Abu Simbel o.b.v. volpension, aan boord van de M/S Nubian Sea (of vergelijkbaar)
 • nachttrein Aswan - Cairo, slaapcouchette o.b.v. halfpension
 • 2 overnachtingen in Cairo, 4 sterren Golden Tulip Flamenco (of vergelijkbaar) o.b.v. logies en ontbijt
 • 3 overnachtingen in Hurghada, 4 sterren Mercure (of vergelijkbaar) o.b.v. all inclusive

Exclusief:

 • Visum- en handlingkosten a 20 euro p.p. en fooien a 25 euro p.p. (verplicht en ter plaatse te voldoen)

 • Ontdek de historische schatten langs de levensader van Egypte tijdens een cruise over de Nijl en bewonder tijdens de cruise over het Nassermeer de wat minder bekende, maar zeker zo mooie Nubische tempels. Het ultieme hoogtepunt is een bezoek aan Abu Simbel. Ook de metropool Cairo wordt niet overgeslagen. Een bezoek aan de immense piramides van Gizeh en het Egyptisch museum zullen een onvergetelijke indruk achterlaten. Daarna kunt u heerlijk nagenieten van dit alles tijdens een ontspannen verblijf aan de Rode Zee.

Dag 1 Amsterdam - Luxor

Na uw aankomst op de luchthaven van Luxor wordt u naar de Nijlcruiseboot gebracht voor overnachting. U verblijft hier 4 nachten op basis van volpension. De cruiseboot begint nog niet direct te varen.

Dag 2 Nijlcruise - Luxor - Edfu

Ontbijt, lunch en diner aan boord. U gaat naar de Westoever van Luxor en bezoekt de vallei der Koningen, de kolossen van Memnon en de tempel van Hatsjepsut. Terug aan boord vaart de cruiseboot verder via de sluizen van Esna richting Edfu.

Dag 3 Nijlcruise - Edfu - Kom Ombo

Ontbijt, lunch en diner aan boord. De cruiseboot vaart verder richting Aswan. Onderweg wordt er een tussenstop gemaakt bij Edfu voor een bezoek aan de tempel van Horus en een tussenstop bij Kom Ombo voor een bezoek aan de unieke dubbeltempel van Sobek en Horus.

Dag 4 Nijlcruise - Aswan

Ontbijt, lunch en diner aan boord. U heeft deze dag ter vrije besteding en kunt Aswan gaan verkennen. Het is mogelijk verschillende excursies bij te boeken, zoals een bezoek aan een traditioneel Nubisch dorpje, de hoge stuwdam van Aswan, de onvoltooide obelisk en de Isis-tempel bij Philae.

Dag 5 Nijlcruise - Aswan - cruise Nassermeer

Ontbijt aan boord van de Nijlcruiseboot. In de ochtend maakt u een vaartocht met een Felucca. Het is daarna tijd om van cruiseboot te wisselen en te beginnen aan de cruise over het Nassermeer. Lunch en diner aan boord van de M/S Nubian Sea (of vergelijkbaar), waar u de komende nachten zal verblijven o.b.v. volpension. U kunt in de middag genieten van een Nubische show.

Dag 6 Nassermeer - Kalabsha - Wadi el Walli - Wadi el Sebou

Ontbijt, lunch en diner aan bord. U bezoekt in de ochtend de tempels van Kalabsha en Beit el Walli. Daarna vaart de cruiseboot over het rustige Nassermeer naar Wadi el Sebou voor overnachting.

Dag 7 Nassermeer - Wadi el Sebou - Amada

Ontbijt, lunch en diner aan boord. Deze dag gaat u naar de tombes van Wadi el Sebou, de tempel van El Dakka en de tempel van Mehraka. Daarna vaart de cruiseboot naar Amada, waar de tempels van Amada bezocht worden.

Dag 8 Nassermeer - Amada - Kasr Ibrahim - Abu Simbel

Ontbijt, lunch en diner aan boord. U vaart eerst langs Kasr Ibrahim, een complex van kerken, moskeeen en tempels en tevens een van de weinige Nubische monumenten die nog op de oorspronkelijke plaats staat. Daarna volgt een stop bij Abu Simbel, waar u uitgebreid de tijd heeft de fascinerende en enorme tempels van Ramses II te aanschouwen. In de avond heeft u de mogelijkheid ter plaatse de Sound & Light show bij Abu Simbel bij te wonen.

Dag 9 Nassermeer - Abu Simbel - Aswan - Cairo

Ontbijt aan boord. U wordt naar het station van Aswan gebracht, waar u de nachttrein naar Cairo neemt. U verblijft in een slaapcouchette met een eenvoudig diner en ontbijt.

Dag 10 + 11 Cairo

Eenvoudig ontbijt in de trein. Na aankomst in Cairo brengt u een bezoek aan het Egyptisch museum met een werkelijk fascinerende collectie aan juwelen, graftombes, dodenmaskers, mummies en beelden uit de Egyptische oudheid. De tocht vervolgt zich door de voornamelijk Islamitische hoofdstad met een bezoek aan twee van de talrijke moskeeen: de Mohammed Ali moskee en de Sultan Hassan moskee. Daarna is er tijd over om een bezoek aan de levendige Khan el Khalili bazaar te brengen. Laat u meevoeren door de wirwar van straatjes langs talrijke kraampjes en winkeltjes met koopwaar.

Dag 12 Cairo - Rode Zee, Hurghada

Ontbijt in uw hotel. Daarna volgt een transfer per bus van Cairo naar uw hotel in Hurghada. U verblijft 3 overnachtingen in het 4 sterren Mercure Hurghada (of vergelijkbaar) op basis van all inclusive.

Dag 13 + 14 Rode Zee, Hurghada

U heeft deze dagen geheel ter vrije besteding. U kunt even heerlijk ontspannen, uitrusten en nagenieten van alle mooie indrukken die u tijdens deze rondreis heeft opgedaan.

Dag 15 Hurghada - Amsterdam

Ontbijt in uw hotel. In de middag gaat u per bustransfer naar de luchthaven van Hurghada voor uw terugvlucht naar Amsterdam.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Abu Simbel 15daagse rondreis Nijlcruise cruise Nassermeer Cairo en Rode Zee 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail