9 of 10daagse duikreis Liveaboard Beau Rivage II Afbeelding 9 of 10daagse duikreis Liveaboard Beau Rivage II
9 of 10daagse duikreis Liveaboard Beau Rivage II
Bestemming: Liveaboards Egypte Rode Zee - Route Deadalus, Rocky Island, Zabargad enamp; Elphinstone

9 of 10daagse duikreis Liveaboard Beau Rivage II


Tijdens deze 9-daagse of 10-daagse duikreis aan boord van liveaboard M/Y Beau Rivage II duikt u bij een aantal van de meest indrukwekkende duikspots in de Rode Zee. Ontdek de enorme rifformaties van Deadalus, huis van de haaien Elphinstone, de prachtige koraaltuinen bij Zabargad Island en het mythische Rocky Island. Daarna kunt u nog even heerlijk ontspannen en nagenieten van alle indrukken aan de Rode Zee!

Hotel o.b.v. Volgens programmaM/Y Beau Rivage II, Route Deadalus, Rocky Island, Zabargad & Elphinstone

Tijdens deze 8-daagse duikreis aan boord van liveaboard M/Y Beau Rivage II wordt er gedoken bij aantal van de meest indrukwekkende duikspots in de Rode Zee. Ontdek en bewonder de enorme rifformaties van Deadalus, huis van de haaien Elphinstone, de prachtige koraaltuinen bij Zabargad Island en het mythische Rocky Island. Ontmoetingen met dolfijnen, mantas en verschillende haaisoorten zijn tijdens deze magische duikreis niet uitgesloten.

Liveaboard M/Y Beau Rivage II

De bemanning van de M/Y Beau Rivage II heet u graag welkom aan boord van hun comfortabele liveaboard. De boot, met een lengte van 3 meter, is in 2014 helemaal gerenoveerd en is voorzien van alle gemakken. Na uw duiken kunt u heerlijk ontspannen in de lounge of genieten van de zon op het zonneterras. Het grote duikdek en duikplatform biedt voldoende ruimte zodat u zich kunt voorbereiden op uw duiken. Er zijn twee handdouches op het platform aanwezig om u af te spoelen na het duiken of snorkelen. Tevens is er een badkamer met douche beschikbaar vlak naast het duikersdek. De machinekamer is goed geisoleerd, waardoor het varen s nachts zeer comfortabel is.

Faciliteiten

Het schip is van alle gemakken voorzien. U vindt aan boord een lounge met airconditioning, ruime bar, TV, CD, DVD en Hifi sound systeem. Bijkomen van uw duiken kunt u doen op het ruime zonneterras. In de eetzaal worden 3 heerlijke maaltijden per dag geserveerd. Vanaf het grote duik dek en duik platform kunt u zich voorbereiden op uw duiken. Op dit dek vindt u ook 2 handdouches en een badkamer met douche. Aan boord zijn 12L tanks en lood aanwezig. Ook is het mogelijk om tegen een toeslag met Nitrox (32%) te duiken wanneer u hiervoor gecertificeerd bent.

Hut

De hutten zijn mooi ruim en voorzien van twee aparte bedden, en-suite badkamer met douche, toilet en wastafel, airconditioning en een TV met USB aansluiting.

Verzorging

U verblijft aan boord op basis van volpension. Frisdranken, koffie, thee en water zijn tevens inbegrepen. Aan boord zijn tevens bier en wijn tegen betaling verkrijgbaar.

Om aan deze route deel te kunnen nemen dient u minimaal 30 gelogde duiken gemaakt te hebben.

Vaarroute Deadalus, Rocky Island, Zabargad & Elphinstone

Deze zuidelijke vaarroute met de M/Y Beau Rivage II begint vanuit Ghalib en voert u langs de indrukwekkende en populaire duikspots Elphinstone, het wat zuidelijker gelegen Deadalus Reef en de meest zuidelijk gelegen duikspots van deze route: Zabargad en Rocky Island.

Deadalus Reef

Vanuit de haven van Port Ghalib vaart de M/Y Beau Rivage II in zuidelijke richting naar het indrukwekkende Deadalus Reef. Deadalus Reef is een van de meest afgelegen riffen, ca. 180 km ten zuiden van de Brothers Islands, en daardoor meteen ook een van de best behouden riffen in de Rode Zee. Deadalus is een enorme rifformatie met steile wanden en drop-offs. Door de sterke stroming aan de noordzijde van het rif zijn vooral de oost- en westzijde rijkelijk begroeid met waaier- en zacht koraal. Aan de zuidzijde bevindt zich een klein plateau van ca. 30 bij 40 meter, die overgaat in een steile wand ver de diepte in. Als het weer goed is, wordt geprobeerd om zo ver noordelijk als mogelijk te water te gaan en een driftduik langs een van de zijkanten van het rif te maken. Bij Deadalus Reef worden pelagische vissoorten, zoals rif- en hamerhaaien vaak gespot.

Zabargad

Het eiland Zabargad is met recht een prachtige duikplek, waar u uren kunt genieten van het adembenemende onderwaterleven. Zabargad is een van de grootste eilanden van de regio, waar u prachtige koraaltuinen en diverse kleurrijke vissoorten kunt bewonderen tijdens een langzame duik door het ondiepe gebied. Ook kunt u hier terecht voor mooie muurduiken en zelfs wrakduiken. Aan de noordzijde van Zabargad ligt namelijk een naamloos wrak, waarvan het achterste deel van het schip vrijwel helemaal in tact is gebleven. Het 70 meter lange schip ligt op zijn kop in het water, op ca. 24 m diepte.

Rocky Island

Op korte afstand van Zabargad ligt het mythische Rocky Island, de droom van elke duiker. Rocky Island is een klein eiland met een grote schat aan natuurschoon onder water. Het gehele eiland wordt omringd door prachtige riffen, die steil naar beneden tot in een verbazingwekkende diepte afdalen. De constante stroming langs het rif zorgt voor een diversiteit aan zeeleven, waarbij onderling vrijwel continu gestreden wordt om een geschikt plekje op het rif, wat een prachtig schouwspel oplevert. De muren zijn bedekt met koraaltuinen met de mooiste zachte koralen, zoals gorgonias, sponzen, etc. Rocky Island is tevens een aanrader wanneer u op zoek bent naar haaien. Kijkt u goed om u heen, u heeft een grote kans om een school rifhaaien te spotten. Ook een ontmoeting met mantas of dolfijnen is hier niet uitgesloten.

Elphinstone Reef

Dit langwerpige rif is een van de meest noordelijk gelegen riffen in dit gebied. De duiken zijn veelzijdig, onderwater er zijn zowel plateaus als steile wanden te vinden, wederom bedekt met prachtig koraal. Deze locatie wordt ook wel huis van de haaien genoemd, gezien de sterke stromingen aan de noordzijde vele verschillende soorten haaien aantrekken; o.a. grijze rifhaaien en hamerhaaien zijn te vinden rondom het noordelijke plateau en wittip- en zijdehaaien in het zuidelijke gedeelte.

De 9-daagse vliegreis is inclusief:

 • Retourvluchten vanaf Brussel naar Marsa Alam en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Benodigde transfers
 • 7 overnachtingen aan boord van de M/Y Beau Rivage II in een gedeelde hut
 • Verzorging op basis van volpension (incl. frisdrank, water, koffie en thee)
 • 6 dagen duiken (incl. tanks 12L, lucht en lood)
 • Nitrox 32% (12L, alleen voor gecertificeerde duikers)
 • Marine Park fee en havengelden
 • laatste overnachting in een hotel in Marsa Alam in een 2-persoonskamer o.b.v. logies en ontbijt

De 10-daagse vliegreis is inclusief:

 • Retourvluchten vanaf Amsterdam naar Marsa Alam en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Benodigde transfers
 • 1e overnachting in een hotel in Marsa Alam in een standaardkamer o.b.v. All Inclusive
 • 7 overnachtingen aan boord van de M/Y Beau Rivage II in een gedeelde hut
 • Verzorging op basis van volpension (incl. frisdrank, water, koffie en thee)
 • 6 dagen duiken (incl. tanks 12L, lucht en lood)
 • Nitrox 32% (12L, alleen voor gecertificeerde duikers)
 • Marine Park fee en havengelden
 • laatste overnachting in een hotel in Marsa Alam in een standaardkamer o.b.v. All Inclusive

Bijkomende kosten:

 • Alcoholische dranken (ter plaatse te betalen)
 • Ruimbagage (verschilt per luchtvaartmaatschappij)
 • Visumkosten (ca. 27,- per persoon, ter plaatse te betalen)
 • Verzekeringen en eventuele upgrades/extras
 • Huur duikuitrusting
 • 15 liter flessen mogelijk tegen een toeslag
 • Fooien voor de bemanning

Vluchten per vertrekdata

 • Zaterdag 5 september 2015 - 9 dagen (gegarandeerd vertrek!): vertrek vanaf Brussel
 • Vrijdag 4 september 2015 - 10 dagen (gegarandeerd vertrek!): vertrek vanaf Amsterdam

Vluchtinformatie

Deze duikreis wordt uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen, veelal met vertrek vanaf Amsterdam. De prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve vertrekdatum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen. Wenst u te vertrekken vanaf een andere luchthaven, dan bekijken wij graag de verschillende mogelijkheden voor u.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Uw reservering is echter altijd op aanvraag tot deze schriftelijk of telefonisch bevestigd is door een van onze medewerkers. Indien er op de door u gewenste reisdatum geen beschikbaarheid is, bieden we u, indien mogelijk, altijd een alternatief.

Drankjes

Bij de reis zijn frisdranken, koffie, thee en water inbegrepen. Aan boord kan tegen betaling bier en wijn gekocht worden. Omdat een schip beperkte ruimte voor bevoorrading heeft, zijn light frisdranken niet standaard aanwezig. Deze zijn uiteraard op aanvraag en tegen betaling verkrijgbaar. Wanneer u light frisdranken wenst, kunt u dit na uw boeking aan ons doorgeven.

Minimum aantal deelnemers

Er geldt een minimum aantal deelnemers van 12 personen voordat de boot definitief zal uitvaren. Mochten er niet voldoende plaatsen gereserveerd zijn, dan zullen wij u een passend alternatief proberen aan te bieden.

Belangrijk om mee te nemen:

 • 2 kopieen van paspoort
 • logboek
 • duikbrevet
 • bewijs van geldige reisverzekering

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen!

Tel: +31(0)20-5733230

Of stuur een email naar info@duikreizen.nlVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

9 of 10daagse duikreis Liveaboard Beau Rivage II 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail